2020

2020

Kickstart af Faggrupper

Faggrupperne for hhv. ’Biogødning og -kompost’ og ’Køkken- og Madaffald’ er kick-startet og kører fremover med input og sparring fra hhv. Henrik Bang Jensen og Birgitte Kjær, begge fra L&F Miljøafdeling.
På første møde i ’Biogødning og -kompost’, drøftede gruppen blandt andet fordele og ulemper ved forskellige kompostmetoder og arbejder videre i forhold til at lave konkrete anbefaling ift. komposthåndtering, Herudover drøftede gruppen kvalitetsdefinition af ’biogødning’ og evt. certificering, gødningsvejledning for have/park affald – hvornår tæller det i landmandens gødningsregnskab? samt status på aktuelle høringer, lovgivningsarbejde etc.

’Køkken- og Madaffald’-faggruppen enedes om at give høringssvar på Affaldsaktørbekendtgørelsen, drøftede plast samt kilder til plast i pulp til biogas, renhed generelt og hvordan hele potentialet for genanvendelse af organiske ressourcer opnås. Herudover drøftede gruppen status på aktuelle høringer, lovgivningsarbejde etc.

Begge grupper er åbne for alle GB-medlemmer, der ønsker at deltage – dagsorden og indkaldelser annonceres i vores nyhedsbrev.

Mathias Jürgensen