2021

GB Årsmøde og 20-års jubilæum for CRUCIAL-forsøget.

Danmark er et foregangsland på miljømæssig forsvarlig recirkulering af samfundets organiske ressourcer – få syn for sagen og se effekterne af recirkuleringen af både biogødning (kommunalt spildevandsslam af god kvalitet) og andre biomasser holdt op mod en række andre gødningsprodukter, når Genanvend Biomasse i samarbejde med Københavns Universitet holder Årsmøde og jubilæumsfejring for CRUCIAL-forsøget den 10. juni 2021.

Det er med stor glæde, at Genanvend Biomasse nu annoncerer dette års Årsmøde. Bestyrelsen har besluttet at Årsmødet slås sammen med jubilæumsfejringen af København Universitets CRUCIAL-markforsøg, der har eksisteret de sidste 20 år og til dels er finansieret gennem brancheforeningen.
CRUCIAL er drevet af Københavns Universitet og er et international anerkendt forsøg, der viser at jorden er robust og kan håndtere samfundets restprodukter – også de der kan have spor af tungmetaller og andre fremmedstoffer. Københavns Universitet har i 20 år gødet, dyrket og analyseret på CRUCIAL-forsøget ved Taastrup. De forskellige markparceller er både gødet med hhv. almindelige doser gødning og med accelerere behandlinger svarende til over 200 års doser. Forsøget er enestående på verdensplan.

På programmet er foruden rundvisning i CRUCIAL-marken, oplæg fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Roskilde Universitet, samt paneldebat om recirkulering af organiske restprodukter fra by til land.
Hent hele programmet her. 

Arrangementet afholdes den 10. juni kl. 10.00-13.00 og finder sted på CRUCIAL-forsøgsmark i Tåstrup. Deltagelse er gratis og åbent for alle – så brug gerne anledningen til at invitere jeres samarbejdspartnere og andre interessenter med. 
Tilmelding sker til juj@lf.dk senest den 4. juni af hensyn til forplejning. Genanvend Biomasse anbefaler alle deltagere at lade sig corona-teste inden deltagelsen.

Crucial.jpg
Mathias Jürgensen