2022

Genanvend Biomasse sætter fokus på recirkuleringens potentiale på LOOP

Under overskriften ’Keep the organic resources in the loop’ går GB på scenen på LOOP-konferencen sammen med repræsentanter for økologiske og konventionelle landmænd samt en masse virksomheder, der arbejder med recirkulering i det biologiske kredsløb. Vi står sammen omkring ønsket om at recirkulere mere, recirkulere bedre og recirkulere sikkert.

Kæmpe værdier i den danske biomasse
Økologisk eller konventionelt? Land eller by? Energi, foder eller gødning? Naturlig eller raffineret? Interesserne er mange, når det handler om recirkulering af værdierne i den danske biomasse som madaffald og spildevandsslam. På trods af de svære dilemmaer og modstridende interesser er det lykkedes Brancheforeningen Genanvend Biomasse at samle de toneangivende aktører på LOOP Konferencen om budskabet, at vi i det danske samfund skal recirkulere mere, recirkulere bedre og recirkulere sikkert.
”Vi er kommet ganske langt med recirkulering af biomasse i Danmark. Men det går for langsomt med at få det hele med og sætte en klar retning på, hvor og hvordan vi får mest ud af materialet og tilgodeser alle aktører. På LOOP vil vi gerne tydeliggøre, hvor stort behovet er for at få mere og bedre recirkulering. Vi ønsker, at dansk landbrug og fødevareindustri bevarer førertrøjen på i et bæredygtigt, biologisk kredsløb, ”, siger Bjarne Foged Larsen, der er formand for Genanvend Biomasse.

Se mere om LOOP her og mød os på stand 23.

Niklas Stenbye